Recent Posts

Wednesday, August 31

MeRdeKa...MerDeKa...MErDEka


Selamat Menyambut Hari Merdeka Geng..kawan2 leo..sobsob merdeka tahun takdapat nak celebrate..demam..teruk giler...nasib badan..^_^duk umah layan tido..heheheh..48 tahun dah merdeka..Malaysia...HappY Birthday Malaysia..yeke..^_^

Friday, August 19

K-Drama yang patut ditonton 2005















Full House
K-drama ini memang best komedi+love....lawak ye boleh tahan gak..membuatkan orang duk diam tengok cete ini..^_^ fav leo la tak jiwang sangat...^_^lawak..menarik
Tengah duk meletup sekarang...awek2 siap duk camping kat umah nak tengok cete ini kat 8tv..baru aje habis today..^_^ahak...takpun beli cd ye..hehehe..leo download aje...^_^kuakua..habis cete..


Jewel in The Palace
Cete ini okla..best juga...bagi mak2 kat umah tu..hmhm tahap gabat laa diorang tengok cete in^_^ Dramantis la gak..ape leo suka sebab cete ini ade masak2 tu best tu..yumyum^_^....

Love story in Harvard

hahahah..no komen..belum tengok....bakal ditayangkan kat 8tv this 22th ogos...macam best aje^_^

My name is kim sam soon

hmhm..bakal meletup kot...^_^..no komen..tak tengok lagi..heheh..baca sinopsis macam best aje^_^ nanti leo download..^_^

Oh! Feel Young

Ahank..^_^MUahahah my of fav K-drama komedi+cinta+kerjaya .ahank best..^_^ menarik gak cete ye geg patut bagi peluang kat cete ini..kelakar ye boleh tahan gak cete ini jalan cete tidak membosankan..^_^

Thursday, August 18

Smk9 Alumni 2005

SMk 9 AlumNI 2005
Majlis alumni myskool baru2 ini..meriah..acara ye!!^_^..tapi sambutan agak kurang mendapat perhatian.... terutama dari my age..sungguh mengkecewakan aku...hehehe..takde la sampai bunuh diri geg..^_^aku tau aku bukan pengerusi..nanti korang undi la leo geg(ex-smk9)..k^_^ aku buat meriah^_^..gurau je!^_^Walaubagimana pun terima kasih kepada yang menhadiri majlis tersebut..^_^.mIss all Of u...Ex- Smk9..sobsob^_^

Thursday, August 11

CeleBrate My BirthdAy at Itali??

Today(10 ogos 2005) mybe dah semalam hehehe ^_^ leo sambut birthday dengan salah satu orang yang terdekat..walaupun yang lain buz..hanya kitaorang dua orang..^_^.i'm still happy because she sanggup luangkan masa bersama leo...thanks alot...geg aku dah 20th ^_^...perlukan azam baru...percaya diri sendiri ...study hard^_^....ingat hari ini nak sambut birthday kat mid valley dengan jerebu yee.hukhuk...T_T..tapi takjadi atas sebab2 tertentu so we eat at THE LITTLE ITALIAN KITCHEN ..not bab eat there ^_^.I'M so happy ...ahakk^_^...thanks geg for wish my birthday..k^_^

MY Birthday kek..hehe..i wish i can be......Utraman.eh no..i wish i become...batman..boleh ke...^_^ ape yang leo wish rahsia betul tak.hahaha^_^

fUhhhhhhhhhhhhhhh...semput leo^_^heheh

ApeBenda tah leo makan ..tah..ikut ajela ^_^oti..tomato..lemon??..hmhm sedap gak..masam2 gitu..hehe^_^pizza tak makan pulak dah kate makan kat tempat itali^_^.

YumYum..yepiiii...^_^an tau...hehehe.strawberrychess kek..SEdap YUMYUm..heheh.....^_^



Wednesday, August 10

ToDAY is My bIrTHDAY...10 OgOs

My BirThDAy..is ToDAy..My BiRthDAY...is ToDAy..^_^


Masa berlalu terlalu cepat..sehingga kutak terasa aku dah meningkat dewasa geg....
waaa...20th beb...azam hidup baru....yakin dgn diri sendiri betul tak..hehehe..doakan aku panjang umur dan dimurahi rezeki..boleh aku belanja korang nanti..hehehe^_^

Portable Devices Which One NEEd

Mana satu paling best dan bagus....comment korang!!
Rambang mata laa..nak beli satu ini....!!^_^


Apple iPOD
Real offers expanded support for Apple iPod, iPod mini, iPod Shuffle, and iPod Photo. Click More Info to learn why you should manage your iPod with RealPlayer or Rhapsody and to see a list of supported iPod versions.Note: You can transfer M4A, MP3 and purchased Music Store tracks but Rhapsody To Go subscription content is not supported.



Window Media Devices
Real now offers greatly expanded support for many Windows Media DRM-based portable devices. Your Real Music Store purchases will now play on more devices than every other store put together.





palmOne Devices
Zire 71, 72, 31, Tungsten T, T2, T3, C, E & Treo 600, 650 users can click here to download the RealPlayer for palmOne handhelds with Real Music Store support.






NOMAD (JukeboxZen Xtra)
With support for the RealPlayer 10 Music Store, the NOMAD Jukebox Zen Xtra makes building and carrying your music collection easier than ever. Clicking 'Install Device' below will also update your firmware to support the Music Store.






Monday, August 8

Ada ape dengan Cinta VS Ungu Violet

Owh...industri malaysia panas terik dgn jerebunya sekali dibawa khas dari sumatera...heheh... untuk kedatangan sebuah lagi filem indonesia...Ungu Violet...huk.huk...selepas dua filem dari negara seberang mendapat perhatian dari peminat malaysia iaitu Ada apa dgn Cinta dan Tentang Dia ( yg meletup ler.. )...hmhm..leo belum lagi mengambil kesempatan melihat filem Ungu Violet...macam mana la agak ye cete ye..geg kalau dah tengok bagi la comment sikit cete kat leo k..Adakah sehebat filem sebelum ini Ada apa dgn cinta yang heroin Dian sastro juga..hehehe....ape2 pun mari kite kunjung panggung wayang takpun download aje nanti...hehehe

Filem Indon mana lebiH hebat!!!






VS







Cuba korang bagi comment sikit antara dua buah filem indon mana satu GEmpak...menarik...sedih..cinta!!....beraper bintang korang boleh bagi...heheheh..ahakk!!
Dua2 menarik....macam mana erkkk!!...terpulang kepada induvidu menilai ye ahakk!!

Saturday, August 6

kOnSoL


kONsoL yang perlu dimilik saya.
KeNaper pErlu dimIliki :
  • Benda keperluan teenage sekarang hehehe..
  • PSP boleh main game dimana2,dengar mp3,....
  • PS3 memang perlu dimiliki dalam masa hadapan...GaME, onlinegames beb..
  • ibook,iPOD memang trend teenage sekarang..betul tak...
  • Memang kene ade semua ini sebab hampir semua org dah ade..betul tak!!!
  • GemPAk...
  • Tapi perlu banyak wang....heheh..terpaksa la kukumpul duit nak beli barang kesayangan ini.
  • Mesti diantara korang dah ada salah satu benda tersebut..heheh....betul tak!


MAngaAniME


RAJA SEGALA PERMAINAN

Hampir satu dekad merentas dunia semenjak 1996-2005, Yu Gi Oh!/YGO dikatakan satu ikon baru selepas penangan Pokemon(pernah menjadi kegilaan kanak2 dan remaja juga) kepada dunia anime.Kewujudan YGO bagaikan tidak mampu disanggah dan terus unggul membina empayar seantero dunia. Anime boleh dikatekan menarik dan jalan cerita yg tidak membosan yang pasti anda akan tertawan cara permainan ye..www.yugioh-card.com

TRIVIA YGO

  • Yu GI Oh! bermaksud Yugi ( game ) *OH ( king ) = King Of Games
  • Populariti TV YGO telah mencetuskan YGO Duelist League yang berjaya menarik perhatian 600 000 peserta untuk menyertainya di 4500 lokasi diserata dunia.
  • Semenjak manga dan anime YGO tamat penerbitan serta penghasilannya, pelukis/penulis Kazuki Takahashi tidak bercadang meneruskan siri anime...berita yg mendukankan bagi peminat anime YGO.
  • Siri Anime YGO boleh dilihat setiap hari sabtu pukul 1230 tengahari di NTV7. ( Malaysia ).

SINOPSIS


Yugi,remaja lelaki yang gemar bermain segala jenis permainan terutamanya yang bergenre RPG. Suatu hari, datuk yugi Sugoroku tela memberi satu permainan baru kepada YUgi iaitu Millennium Puzzle/MP kepadanya. Kesudahannya, Yugi berjaya menyelesaikan misteri MP (permainan purba mesir berusia 3000 tahun) tetapi telah mengakibatkan roh berketurunan *Pharaoh yang terkurun sekian lama dibebaskan lalu berkongsi jasad Yugi. Bermula dari detik itu, dua personaliti berbeza ( Yugi dari dunia moden..Phraoh dari dunia purba mesir) berada dalam 1 jasad menjalani kehidupan harian bersama serta mengcari kembali ingatan Pharaoh yang hilang. Ok geg selamat menonton siri anime dikaca tv.





Friday, August 5

MyAnimeList

MyANimeLIst


-Naruto ( best ever this era..bigger..and bigger )
-Gundam SEED (even people that hate mecha love this series)
-Gundam SEED Destiny (Continuation of a great series)
-Flame of Recca (it's so oldschool)
-DNAngel (Storyline is a little weak..but the animation is just beautiful)
-FLCL (I think everyone's seen this by now)
-My-Hime (was originally Mai-Hime >_>...Last episode ruins the series)
-Galaxy Angel (doesn't really have a point...but it's hilarious)
-Futakoi (really cute series...I got addicted fast ^_^...)
-Futakoi Alternative (really doesn't have anything to do with Futakoi...very original series)
-Wolf's Rain (English version sucked so badly. The orginal is great though)
-Serial Experiments Lain (Will leave you staring blankly at walls for months)
-Samurai 7 (Samurai/Mecha series based on Japanese folklore. Good series.)
-One Piece (It's funny...but there are just so many episodes...does it even have a point ^_^?)
-Tenjou Tenge (Great series with pretty good fight scenes. Unfortunately, it's mostly flashbacks)
-Samurai Champloo (Very original series. English version sucks)
-Fruits Basket (Hmmm...weird...and more weirdness...and drama? English version isnt too bad)
-Beck (Music/Drama series. Really good too...Some say the manga's better than the anime though)
-Air (Refreshing series...in a weird kind of way...)
-Tsubasa Chronicle (Latest work from CLAMP...Not bad...not great...so-so)
-Saikano (The last love song on this little planet)
-Azumanga Daioh (This series redefines comedy)
-Scrapped Princess (Not a bad series. Fun to watch)
-Ai Yori Aoshi (Nice to watch...but it's a little too fanbased ^^;)
-Karas (New mini-series. Amazing visuals. Hard to find but highly reccomended)
-Basilisk (Fairly new series. Pretty good so far)
-Full Metal Alchemist (Great series! Check it out...English version sucks)
-Love Hina (A classic by now, I'm sure)
-Chobits (A great love story. Pretty sure this is a classic too)
-.hack//sign (Only .hack series i'd reccomend watching. It came before the game)
-Midori No Hibi (This series...is freaking twisted. A lot of people like it. I didn't >_>)
-Mahou Sensei Negima (People like it...I dont. Too fanbase for me)
-Full Metal Panic (Excellent mecha/drama series. I went through it in 2 days)
-Full Metal Panic:The Second Raid (Follow up series for FMP. Brand New)
-Loveless (Lots of male...love in this series...Watch it if you have an open mind)
-Final Approach (Funniest series i've seen. Take this series seriously..and you'll scream in dissappointment)
-CardCaptor Sakura ( The Bst Clamp )