Recent Posts

Tuesday, August 12

23th Birthday Leo

Syukur Alhamdulliah,kepada Allah S.w.T yang masih mengurniakan sihat dan umur yang pjg pada leo sehingga hari ini. Terima kasih kepada kekawan yang mengucapkan Happy Birthday dan nyanyian yang begitu merdu hahah kepada leo. Tidak yang ucapkan melalui phone,YM, MSN, facebook, friendster dan sebagainya...tanda anda masih ingat pada saya..walaupun berjauhan. maceh.Tanggal 10 Ogos 2008 kali ini, leo sambut birthday dgn Floris PestaKonvo.hahaha..giler penat.ngee..walaupun tidak dapat sambut bersama family dan kekawan dikampung halaman, kekawan disini dah buatkan leo gembira dan bersyukur. Terima Kasih kepada semua teman serapat dgn leo di MMU menyambut ulang tahun lahir bersama leo.. Terima kasih Cake Cokelat yang sedap. Thanks Badruz, Abadi, Zack, Bro Faud, Razak, Shah, Asip, Zainie. Masih meluangkan masa bersama leo menyambut ulang tahun lahir yang semakin tua..hahaha..hati still muda ok.


Tahun sekali lagi..mana dah dua tahun tidak sambut hari bersama keluarga angkat dan kawan leo yang rapat dishah alam. leo mohon maaf tidak dapat pulang ke tanah air..cewahhhh..terima kasih kepada yang masih ingat pada leo. I will back soon.

p/s: Semoga persahabatan kite kekal sehingga akhir hayat. Amin.

Wednesday, February 27

Caving & Rafting at Gua Tempurung & Sungai Kampar


Baru2 ini..leo ikut program watersport - Caving & Rafting dekat Gua Tempurung dan Sungai Kampar dekat gopeng..best2. Program diketuai oleh miss Yazmin yang cute..memang best aktiviti outdoor...dah lama leo tinggalkan aktiviti outdoor, 3 tahun sudah..teringat kembali zaman2 muda2 dulu..yang mampu mendaki ape sahaja..meredah ape sahaja hahahaha...program berlansung 23-24 Feb 2008...memang best dan takrase kepenatan langsung. Hilang semua stress leo...heheheh aktiviti caving gua tempurung memikat sejauh mana penerokaan dalaman gua tersebut selain melihat keindahan dalaman yea...hehe...mencabar gak..masuk sedalam2 yea juga..ke lubang kecik..merangkak dalam air segelap2 yea...hehehe


Rafting memang betul2 mencabar fizikal dan mental apabila leo buat rafting ini..mengayuh..sehabis2 nya..bukan mengayuh basikal..hahaha ape ayat nak guna tah mengrakit ke..haahah apepun korang paham2 aje la..hahaha..tapi membest leo dayung sungai kampar...kalau air lagi deras..lagi best rase yeaa..:P Thanks to club watersport..habis rm200 belanja untuk program ini giler pokoi aku...adeh

Universiti Teknologi Petronas


Biro Academic USRAH melancarkan program Kembara IPT 2008 ke Univesiti Teknologi Petronas ( UTP ).Program berlangsung pada 15-17 Feb 2008, dan leo telah mengukuti program tersebut mengjalinkan hubungan dgn pihak disana...Rakan Masjid....alhamduliah program ini berjalan lancar..tahniah diucapkan kepada shah yang telah menjayakan program ini.Bila berjumper dgn pelajar UTP mengudah perpelbagai pandangan, idea, berkongsi ilmu serta menjalinkan silaturrahim dan memahami suasana di UTP.Selain melihat keunikan bangunan UTP yang terseragam indah...leo sempat berjumper SIFE UTP...hehehe set meeting dgn diorang..terus call...dari situ kami berbincang hala tuju SIFE MALAYSIA dan program yang dibuat. SYukur dapat berkenalan dgn diorang, mana tau dapat buat program dgn diorang dalam masa depan.Selain merapatkan hudungan sesama ahli USRAH dalam program mengenali lebih dekit sikit :P Bila buat program teringat program under BTN dan SIFE dari situ kami bergaul kan USM penang. Telah berjaya mengubah pandangan diorang terhadap student mmu..yang mengatakan sombong,tak mudah gaul..bila dah kenal ..kan lain cete yeaa..takkenal maka takcinta ahaks...leo harap ade byk program dapat menjalinkan hubungan dgn IPT lain..untuk mengeratkan ukuhwah serta dapat menukar idea dan berkongsi pandangan tentang isu semasa, sosial atau ape sahaja yang berkenaan dgn mahasiswa.



Sebelum balik sempat singgah dirumah rakan kite ini..makan tengahari..wowowow...rumah miss aisyah yang sangat comel heheehehe :P

Thursday, January 17

Terkenang Friend of Future 07

Tgh2 buat keje2 fasa kedua FOF terkenang lak FOF07..heheh aktiviti yg membuat tersenyum dan kelakar bila dikenang ahaks..leo bawakan serba sedikit slide aktiviti FOF07..sorry la video hilang sebab tertukar tape dgn Nabil Mentor..sobsob..:D


Friend of Future Camp 08

Aihhhh pening2 betul bila buat event ini...dah habis pasal logistic....pasal budget pulak..funding of this project pulak kene pikir...seminggu balik mmu hanya untuk cari tempat dan budget aihhh sponsorship bila lak nak gerak ini....waaaaa...apepun leo harap, leo dapat menjadualkan dgn baik dalam menjalankan project ini....bagi anda nak menaja program sile2 la YM leo - leo_asrool44 ahaks...budget rm70,000..sobsob...waaaaa habis cuti leo..taktau nak ikut budak2 gi Langkahwi tak 21 - 25 januari 08 ini...keje byk tertangguh ini..T_T..ex-fc dan kekawan leo yang nak join program ini..jgn luper ambik borang nanti ok!!! hushhhh..pening2



Friend Of Future Camp 08

Tarikah : 26 - 28 Mei 2008
Tempat : Kem Dato Sagor , Perak
Peserta : 150 pelajar sekolah menengah - lingkungan umur 16 - 18 tahun
Fasilitator : 30 pelajar mmu Cyberjaya/Melaka
Committe : 20 pelajar mmu Cyberjaya
Urusetia : 20 pelajar SIFE MMu
Pembelajaran : Kewangan, Isu alam sekitar dan motivasi & komunikasi

Anjuran :







Monday, January 14

WeDDING DaDa&RajaNazril

Baru2 leo menghadiri majlis perkahwinan schoolmate leo yang rapat masa zaman mudamudi dulu..time is very fast...taksangka...terlalu suprise...apepun perkahwinan ini diadakan dalam masa yang tak dijangka time leo tgh final exam tuuuu....apepun majlis ini telah berlangsung 1 Januari 2008 di PJ Hilton. Mula2 leo taknak pergi disebabkan exam...tapi dah kawan leo ini susah nak jumper leo pun ahahha...dia oganize dlm seminggu wedding dia...because she have to going back to london untuk continue study..so dia balik malaysia semata2 nak buat kenduri kat sini.The wedding is simple and nice, akan dikenang selamanya..:D..apepun leo happy...sedih...dan sebagai akhirnya salah sorang kawan leo yang disayangi sudah pun mempunyai tanggugjawap yang besar...:D Daa jgn luper masak...ahaks..:p



WeDdInG Sharifah Nurul Huda & Raja Nazril

Semoga Allah S.W.T merahmatkan pasangan yang baru sahaja mendirikan rumahtangga, murah rezeki dan bahagia sehingga ke anak cucu...hehehe.Byk betul undangan kenduri kahwin masa cuti2...musim kahwin katekan...hihihih antara tarikah keramat yang perlu wajib pergi :

13 Januari 2008 - SubangJaya - Insp Mohd Rafidzan & Megayati - (cousin le )

2 Febuari 2008 - Penang - Miss eleyna & Mr Sob ( majlis pertunangan) - (cousin leo yang rapat, takpi kene pancung kepala..adeh).

3 Febuari 2008 - Penang - Siti Nor & dotdot..taktau bakal husband dia nama apo..hehehe


dan termasuk la yang lelain..taktau la tetiba terima jemputan mengejut dua tiga hari..:p

Ape pun leo ucapkan Selamat Pengantin Baru!!~ :D


Sunday, January 13

~Coming Back SooN~


WoWoOwoW bila terpandang blog kekawan..yang aftif dgn menaip blog macam leo muda mudi dulu2 ahaks...rase macam nak tulis/taip balik blog yang dah lama ditinggalkan..byk posting yang tidak buat sepanjang 2006 dan 2007...adeh >.<"..2008 dah pun masuk...alot job coming soon seperti biasa study...event...melepak...games..sport?...on air!!...movie..eating!!... apepun leo perlu menyusun jadual dgn sistematik..kalau tak tungang langang hidup ahahaha...anyways im back to leo_rain- blogspot...walaupun dah 13 hari tahun baru dah masuk dan MaalHijRah...baru aje empat hari...so happy new year and selamat menyambut mAALHiJrah :D