Recent Posts

Wednesday, February 27

Caving & Rafting at Gua Tempurung & Sungai Kampar


Baru2 ini..leo ikut program watersport - Caving & Rafting dekat Gua Tempurung dan Sungai Kampar dekat gopeng..best2. Program diketuai oleh miss Yazmin yang cute..memang best aktiviti outdoor...dah lama leo tinggalkan aktiviti outdoor, 3 tahun sudah..teringat kembali zaman2 muda2 dulu..yang mampu mendaki ape sahaja..meredah ape sahaja hahahaha...program berlansung 23-24 Feb 2008...memang best dan takrase kepenatan langsung. Hilang semua stress leo...heheheh aktiviti caving gua tempurung memikat sejauh mana penerokaan dalaman gua tersebut selain melihat keindahan dalaman yea...hehe...mencabar gak..masuk sedalam2 yea juga..ke lubang kecik..merangkak dalam air segelap2 yea...hehehe


Rafting memang betul2 mencabar fizikal dan mental apabila leo buat rafting ini..mengayuh..sehabis2 nya..bukan mengayuh basikal..hahaha ape ayat nak guna tah mengrakit ke..haahah apepun korang paham2 aje la..hahaha..tapi membest leo dayung sungai kampar...kalau air lagi deras..lagi best rase yeaa..:P Thanks to club watersport..habis rm200 belanja untuk program ini giler pokoi aku...adeh

Universiti Teknologi Petronas


Biro Academic USRAH melancarkan program Kembara IPT 2008 ke Univesiti Teknologi Petronas ( UTP ).Program berlangsung pada 15-17 Feb 2008, dan leo telah mengukuti program tersebut mengjalinkan hubungan dgn pihak disana...Rakan Masjid....alhamduliah program ini berjalan lancar..tahniah diucapkan kepada shah yang telah menjayakan program ini.Bila berjumper dgn pelajar UTP mengudah perpelbagai pandangan, idea, berkongsi ilmu serta menjalinkan silaturrahim dan memahami suasana di UTP.Selain melihat keunikan bangunan UTP yang terseragam indah...leo sempat berjumper SIFE UTP...hehehe set meeting dgn diorang..terus call...dari situ kami berbincang hala tuju SIFE MALAYSIA dan program yang dibuat. SYukur dapat berkenalan dgn diorang, mana tau dapat buat program dgn diorang dalam masa depan.Selain merapatkan hudungan sesama ahli USRAH dalam program mengenali lebih dekit sikit :P Bila buat program teringat program under BTN dan SIFE dari situ kami bergaul kan USM penang. Telah berjaya mengubah pandangan diorang terhadap student mmu..yang mengatakan sombong,tak mudah gaul..bila dah kenal ..kan lain cete yeaa..takkenal maka takcinta ahaks...leo harap ade byk program dapat menjalinkan hubungan dgn IPT lain..untuk mengeratkan ukuhwah serta dapat menukar idea dan berkongsi pandangan tentang isu semasa, sosial atau ape sahaja yang berkenaan dgn mahasiswa.



Sebelum balik sempat singgah dirumah rakan kite ini..makan tengahari..wowowow...rumah miss aisyah yang sangat comel heheehehe :P